ремонт на покриви цени

цени за ремонтиране на покрив
ремонт на покриви цени

Ролята на волята наистина е тайнствена. Писала съм доста за нея в Сезонът на орлите, стигайки дотам да нарека волята „вид духовен орган“ – нещо, което можем да укрепим и използваме в духовното си развитие. Не съм сигурна дали д-р Фелтън използва това понятие в същия смисъл. Но, така или иначе, има нещо в човешкия дух – някаква движеща сила – което може да се изправи лице в лице с големи трудности и страдания и да мине отвъд пределите на убежденията и ограниченията. Тази сила често наричаме „воля“.

Навярно повечето от нас или са преживели, или чували разкази от опита на другите, за това как последните – противно на всички познати теории в науката и медицината – са живели много по-дълго или жизнените им функции са протичали много по-добре, отколкото е било предречено вследствие на определена тяхна болест или травма. Казваме, че именно волята на човека да живее, да ходи или говори отново, го е мобилизирала да продължи напред въпреки всички неблагоприятни перспективи.

Моето усещане е, че тази сила отчасти е свързана с механизма за целеполагане във всеки от нас. Когато човек има велика цел, ремонт на покриви цени която е решен да постигне в някакъв бъдещ момент, изглежда, че тази цел мобилизира голяма част от грубата енергия. Целта е като фар в далечината, който ни зове и сочи пътя, а енергията, събудена от светлината му, ни тласка напред към него.

Мисля, че повечето хора биха се съгласили с това. Ако наистина искаме да постигнем дадено нещо и сме запалени, силно мотивирани, се чувстваме изпълнени с енергия при всяка следваща стъпка, която ни води към него. И обратното: ако се намираме в период, в който или сме изгубили от поглед своите цели, или пък не сме си поставили нови вълнуващи задачи, енергията ни започва да спада. Мисля, че точно това се случва с току-що пенсионираните, които не са си поставили никакви по-нататъшни цели в живота, както и с жените, преживяващи синдрома на „празното гнездо“ невиждащи пред себе си никакви индивидуални цели, след като децата им са пораснали и напуснали дома. Това може се окаже валидно за всеки един от нас в момента, когато сме изпълнили някоя по-важна задача и все още не сме замислили следващата. Във всеки от тези случаи, поради липса на цел, енергията ни няма притегателен център, ремонт на покриви цени поради което започва да се разпилява. Колкото по-дълго продължи този процес, в който нямаме никаква цел и енергията ни се прахосва, толкова по-уязвими ставаме за болестите. В този момент волята ни дреме.

Ето защо, когато започваме някакъв лечебен процес, за нас може да се окаже изключително важно да видим какво наистина бихме искали да постигнем, ако сме в достатъчно добро здраве, за да сме в състояние да го направим. Или, още преди напълно да сме оздравели физически, какви по-малки неща са по нашите възможности – неща, които бихме искали да осъществим още този час, ден или седмица, за да се почувстваме по-добре и волята ни да се мобилизира за действие?

Хората в депресия се намират в състояние на потисната воля. Те са сподавили чувствата си до такава степен, че трудно успяват да се развълнуват по повод извършването на каквото и да е. Енергийното им равнище пада все по-ниско и те имат все по-малко енергия за осъществяване на целите ремонт на покриви цени си. Така депресията им се задълбочава и се образува омагьосан кръг. За да разчупят кръга, от тях се изисква някакво действие, което да повиши енергията им.

Понякога дори само заемането с някакъв редовен комплекс от упражнения може значително да помогне за отстраняването на депресията. Енергичното движение – дори и само бързото ходене – повишава енергийното ни равнище и освобождава чудодейните ендорфини, носители на доброто настроение. Поставянето на малки, постижими цели, които могат да бъдат осъществявани всеки ден, също повишава енергийното равнище, което става все по-високо с натрупването на енергия. Разбира се, понякога депресията е толкова силна, че човек има нужда от медикаменти, за да разчупи кръга. Тежката, продължителна депресия винаги трябва да се приема сериозно, включвайки помощ от надежден практикуващ лекар. Бог може да действа и чрез психиатри и подходящи лекарства също както и чрез трансмедиумни лечители!

Понякога казваме: „О, еди-кой си е изгубил воля за живот“ или обратното – „Еди-кой си изглежда си е възвърнал волята за живот“ Вярвам, че и двете ситуации са духовни събития, а не само психологически ремонт на покриви цени. Понякога, след тежка травма, на практика жизнените сили и волята започват да напускат човека, защото той се е отказал от всякакви цели за бъдещето. Често това се случва при сериозна загуба, като например смърт на любим човек или лишаване от съществени жизнени функции (като загуба на зрението, на някой крайник, на способността да ходим), крах в личния бизнес, финансите или нещо друго, към което сме били дълбоко привързани.

Ако ремонт на покриви цени случаят е такъв, то нашата енергия и усещане за идентичност изглежда са били дотолкова обвързани с обекта на нашата загуба, че сякаш съществена част от душата ни просто си е отишла. И ние изоставяме идеята изобщо някога да се почувстваме отново цялостни. Буквално се отказваме от волята си за живот, а човек съвсем лесно може да напусне смъртната си обвивка при такова отпадане във волята.

Както споменах в главата за ролята на ума, едно проклятие за смърт или урочасване може да има подобен ефект по отношение на волята. В нашата западна култура едно смъртоносно проклятие може да дойде под формата на лекарска диагноза – вярна или невярна – за неизлечима болест. Някои хора реагират на такава диагноза, изгубвайки волята си за живот. Дори и да ремонт на покриви цени са се чувствали добре до момента на диагнозата, щом им кажат, например, че имат рак, изоставят всякаква надежда и воля за живот толкова бързо, че само след няколко дни вече са бледи сенки на предишната си личност. Други реагират на същата диагноза с борбен дух и воля да направят всичко по силите си, за да оцелеят възможно най-дълго. Казвам това без никаква критика, защото пътят на всяка душа е уникален и това, което има да научи всеки от нас в дадена ситуация, е част от собствения му път. Аз просто разглеждам функцията на волята – как тя може да мобилизира енергията и как, като се откажем от нея, можем бързо да загубим от своята енергия.

Наистина съм убедена, че най-могъщите лечители, независимо дали са доктори-медици, психотерапевти или шамани, изглежда имат способността да помагат на ремонт на покриви цени пациентите да мобилизират своята воля за излекуване. Може би именно вярата на лечителя в собствените му методи, във вътрешната сила и воля за изцеление на неговия пациент или в Бога – или някакво съчетание между всичко изброено – е това, което му помага да предаде на пациента си достатъчно енергия и оптимизъм, за да импулсира волята му да отвърне с решителност и жизненост.

Алберт Швайцер е казал следното: „Шаманът-лечител има успех по същата причина, поради която и всички останали. Всеки пациент има един вътрешен доктор. Даваме най- доброто от себе си именно когато предоставяме шанс на лекаря, живеещ във всеки пациент, да свърши своята работа“. Той също отбелязва значението на индивидуалната воля в тандем с мрежа от поддръжници и надежден лекар или друг практикуващ лечител. Изглежда, че волята ни е активна страна на нашия дух, и аз съм убедена, че на най-дълбинно ниво именно духът ни и неговата връзка с великия Дух свършват работата по изцелението ремонт на покриви цени.

Съществата в Каза де Дом Инасио обясняват, че всяко лечение е по същество духовно лечение. Наблюдавала съм как при много от хората сблъсъкът с една тежка болест често е катализатор за духовното пробуждане на съзнанието им, а самото това пробуждане е част от изцелението, без значение какъв е изходът от болестта. Доктор Майкъл Лърнър смята, че на запад, при нашата култура, където съзерцанието е по-слабо застъпено, едва когато заболеем, тогава поемаме по пътя на вътрешното познание, по който едва ли бихме тръгнали при други обстоятелства“

Самата аз – както и мнозина други – наричаме този комплекс от обстоятелства „синдром на ранения лечител“. Поемането по пътя навътре е важна част от изцелението на много хора, тръгнали по ремонт на покриви цени този път поради болка или болест на някакво равнище. В този път те са се изправили срещу вътрешните си демони, неутрализирали са ги и са се освободили от тях, излизайки от другата страна не само в по-добро здраве, но и вече способни да пренасочат тази целебна сила в услуга на другите. Лърнър отбелязва още и че „… точно това означава да боледуваш: ранен, да се бориш през дългата нощ, и ако доживееш изгрева, да приемеш благословението“.

По традиция мнозина, призовани в шаманския път, са минали през това интензивно преживяване на „ранения лечител“ Често шаманите са станали шамани след като са преживели тежка болест или състояние, ремонт на покриви цени близко до смъртта. Други, като част от чиракуването или обучението си при по-напреднал и опитен шаман, бивали подлагани на интензивни изпитания, които да мобилизират силите и лечителските им дарби. На някои давали дори силни психотропни растения, изкарващи „на бял свят“ всичките им страхове и други вътрешни психически демони, нуждаещи се от изцеление. Тези отхвърлени аспекти на тяхното същество често се появявали под формата на истински чудовища, срещу които чиракът шаман трябвало да се изправи и да ги победи. Понякога в тези видения чиракът-шаман бивал буквално разкъсван на парчета – кост по кост – от някой страховит дух, а после отново „сглобяван“ от същия дух, но вече с нови сили и способности. Духът, първоначално виждан като чудовище ремонт на покриви цени, впоследствие бил разпознаван като съюзник и благодетел, какъвто всъщност и бил. А в други случаи учениците трябвало да се подложат на продължителен пост или да се изправят лице в лице с други интензивни физически изпитания, изискващи от тях да почерпят от вътрешните си духовни ресурси, за съществуването на които до този момент нямали и най-малка представа.

Една даоистка поговорка гласи: „Когато се разболееш от някаква болест, не се опитвай да се излекуваш от нея. Намери своя център, и ще бъдеш изцелен“. Това е изпитанието на шаманския път; това е предизвикателството на живота за всеки от нас ремонт на покриви цени. Това е духовният път.

Пътят на раненият лечител е път на всеки един от нас. Щом сме живи в човешка форма, значи сме преживели определени изпитания – включително и самото раждане – и сме се учили от опита си, черпейки от вътрешните си ресурси и излизайки от изпитанията с нови прозрения, сили, а – желателно би било – и състрадание към останалите човешки същества, които също посрещат своите предизвикателства. Не всички сме шамани, но всеки от нас е потенциален лечител на самия себе си, поради което притежава способността да катализира и вътрешните лечебни сили на другите ремонт на покриви цени.

Един от най-духовните начини, чрез които може да се предаде лечебна енергия от един човек на друг, това е докосването.

В средата на 80-те години на двадесети век в медицинския факултет на университета в Маями било извършено неонатално проучване сред бебета, родени преждевременно и прекарали продължително време в кувьоз. Сестрите, полагащи грижи за тях, били инструктирани да докосват по три пъти дневно майчински определена част от бебетата, а останалите не получили това внимание ремонт на покриви цени. Новородените, докосвани по три пъти на ден, наддали на тегло с 47 % повече, били по-бдителни и започнали да се държат като нормално родени бебета значително по-рано, отколкото лишените от докосване.

Чрез докосването с любов всъщност предаваме духовна енергия. В книгата на Гленда Грийн Исус нарича тази предавана енергия „диамантените частици“. Той казва, че ремонт на покриви цени последните са „… фундаменталните градивни елементи на физическото битие… частици-енергиен потенциал, които активират, обединяват и дават форма на безпределното… Споделянето на диамантените частици е диханието на живота… В присъствието на Любовта се възвръща естественото равновесие. Ето как полагането на ръце може да помогне да се възстанови здравето в другия човек. Такава е силата на целебното докосване или просто на ремонт на покриви цени една прегръдка“.

Всички ние познаваме утехата, носена от грижовното докосване с любов, независимо дали от роднини, приятели, любими хора или терапевт-масажист. Усещаме, че ни се предава нещо тайнствено, намиращо се отвъд обикновения механизъм на топла кожа, допряна до друга кожа. Когато докосващият ни човек съзнателно влага много любов в допира или пък се е научил да се отваря като медиум за енергии на любовта от по-високо равнище, могъществото и степента на предаваните „диамантени частици“ и универсална любов могат да бъдат наистина велики ремонт на покриви цени и да катализират дълбоко и цялостно изцеление. Именно на такова предаване на енергия са способни Жоао де Деус и други видове духовни практикуващи лечители.

Стигнала съм и до други изводи защо работата на Жоао и на другите трансмедиумни лечители от неговия тип влияе на духовното изцеление. Но нека първо разгледам тяхната дейност в исторически план.

Жоао е навярно един от най-мощните – ако ли не най-мощният – по рода си лечител в днешни времена, но в най-новата история е имало и други като него. Вече споменах прочутия бразилски медиум Зе Ариго, който, подобно на Жоао, също бил посредник на ремонт на покриви цени духовни същества. От смъртта на Ариго насам в Бразилия е имало още неколцина известни медиуми като него. Съществуват и редица не толкова прочути бразилски медиуми от обществото на спиритистите и умбанда, някои от които споменах накратко в настоящата книга. Чувала съм също и за лекуващ медиум, англичанин, при когото са потърсили изцеление много европейци. Той също извършва свръхестествени физически операции с помощта на негов екип от духове-лечители. А преди него работел още един английски медиум на име Джордж Чапман ремонт на покриви цени, прочул се приблизително по същото време, когато и Зе Ариго извършвал своята дейност.

Чапман бил родом от Ливърпул. Обърнал се към метафизичния свят на спиритуализма през 1945 година, малко след смъртта на своето бебе, момиченце. По време на едно свое посещение в спиритуалистки център, той изпаднал в транс по време на хипноза и приел послания от редица духове, включително и този на д-р Уилям Ланг, прочутият британски офталмолог и хирург, починал през 1945 г. Чапман станал медиум и започнал да практикува така наречената от него „етерна хирургия“ ремонт на покриви цени.